• עקבו אחרינו בטוויטר וברשתות חברותיות כדי להתעדכן בשינויים, אם האתר לא זמין, תקלות ועוד: טוויטר
  • שקל אחד שווה ל100 זוזים בחנות.

אשכול אחד - 10 זוזין
    הודעה אחת שכתבת - 5 זוזין
    הודעה אחת שכתבו לך באשכול שלך - 1 זוזין
    נקודות פגות לאחר שבוע.

דיון מה האלגוריתם גרפים האהוב עליכם

ManOfSpam

טירון
ספט׳ 8, 2026
191
58
1
Zuzin
262
דיון פורה

התלבטות בין פורד-פולקרסון, אלגוריצם בורובקה למציאת עץ פורש מינימלי, וכמובן דייקסטרה
Ma

התלבטות בין פורד-פולקרסון, אלגוריצם בורובקה למציאת עץ פורש מינימלי, וכמובן דייקסטרה
תענוג כייין
אני חובב קרוסקל גם אם כבר עפמ

תלמד על בורובקה זה ריל שיט
הוא אפילו בר מיקבול!
קראתי ברפרוף נראה תענוג די פשוט וחמודי, אחרי מועד ב בספרתיות אתעמק בזה 🤩

יותר אלגוריתמים מאמי אבל מבני זה הבסיס כין
אה אני מכיר כרגע רק את החומר של גרפים בבסיס של הבסיס, אבל יש לי עוד זמן, אני מתכנן לקחת את זה כשאעבור לטכניון בעז"ה (אני כעיקרון לומד מדמח משולב)

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: ManOfSpam ו-סוגוי
אה אני מכיר כרגע רק את החומר של גרפים בבסיס של הבסיס, אבל יש לי עוד זמן, אני מתכנן לקחת את זה כשאעבור לטכניון בעז"ה (אני כעיקרון לומד מדמח משולב)
מה זה משולב?

ובכללי זה חומר מאוד מעניין, הבאסה שהיום ה-AI מחליק לכולם את המוח

אבל אם אתה מתכנת בעצמך או מתמקד במחקר זה בסיס מטורף

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: ManOfSpam ו-איש
קלי קלות מאמי אין הרבה מעבר לבסיס זה רק להכיר ולהתנסות מעניין מאוד

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: איש
מה זה משולב?

ובכללי זה חומר מאוד מעניין, הבאסה שהיום ה-AI מחליק לכולם את המוח

אבל אם אתה מתכנת בעצמך או מתמקד במחקר זה בסיס מטורף
קלי קלות מאמי אין הרבה מעבר לבסיס זה רק להכיר ולהתנסות מעניין מאוד

מתמט' עם מדמח חד-חוגי (זה על יחס 1:3)
כמו חטיבה למעשה, אבל אני מתכנן לקחת קורסים מתקדמים כבחירה חובה, כאלו שבסילבוס של המסלול הארבע שנתי, כך שיהיה לי בסיס רחב כמדמחיסט

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: ManOfSpam
מתמט' עם מדמח חד-חוגי (זה על יחס 1:3)
כמו חטיבה למעשה, אבל אני מתכנן לקחת קורסים מתקדמים כבחירה חובה, כאלו שבסילבוס של המסלול הארבע שנתי, כך שיהיה לי בסיס רחב כמדמחיסט
אז זה תואר במתמטיקה או במדמ"ח?

יצא לי לעשות כמה קורסים שמיועדים למתמטיקאים, שים לב שאתה צריך באמת לאהוב את זה ושמתמטיקה פול גז זה גובל בסכיזופרניה מבחינת ההשקעה המנטלית הנדרשת

אבל זה תואר מרשים מאוד ולדעתי מעניין בטירוף אם אתה מרגיש שיש לך את הדרייב לזה

• אהבתי
המסלול מתמטיקה עם מדעי המחשב משלב תואר במתמטיקה עם לימודים של המקצועות הבסיסיים במדעי המחשב ומכסה את מקצועות החובה העיקריים הן במתמטיקה והן במדעי המחשב. בוגרי המסלול למתמטיקה עם מדעי המחשב זוכים לבסיס מתמטי מוצק עם ידע במדעי המחשב, המאפשר להם להשתלב בתעשייה, או להמשיך בלימודים לתואר גבוה. במסלול זה קיימות שתי תכניות לימודים: תכנית תלת–שנתית ותכנית ארבע–שנתית.

בתכנית התלת שנית, היחס בין הקורסים במתמטיקה לקורסים במדעי המחשב הוא 1:2. התכנית הארבע-שנתית מספקת בסיס רחב יותר במדעי המחשב.

בוגרי התכנית התלת שנתית מקבלים תואר "בוגר למדעים במתמטיקה עם מדעי המחשב" ובוגרי התכנית הארבע שנתית מקבלים את התואר "מוסמך למדעים במתמטיקה ומדעי המחשב".

ההבדל בין המסלול "מתמטיקה עם מדעי המחשב" למסלול "מדעי המחשב ומתמטיקה": המסלול "מתמטיקה עם מדעי המחשב" הוא מסלול של הפקולטה למתמטיקה המשלב בתוכו תואר במתמטיקה עם לימודים של מקצועות הבסיס של מדעי המחשב (ביחס של 1:2). לעומת זאת, המסלול "מדעי המחשב ומתמטיקה" הינו מסלול למועמדים מצטיינים, בעלי סכם גבוה במיוחד והוא מנוהל במשותף על ידי הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה למתמטיקה. מסלול זה מורכב משבעה סמסטרים והיחס בין הקורסים במדעי המחשב והקורסים במתמטיקה הוא שווה.

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: סוגוי
אז זה תואר במתמטיקה או במדמ"ח?

יצא לי לעשות כמה קורסים שמיועדים למתמטיקאים, שים לב שאתה צריך באמת לאהוב את זה ושמתמטיקה פול גז זה גובל בסכיזופרניה מבחינת ההשקעה המנטלית הנדרשת

אבל זה תואר מרשים מאוד ולדעתי מעניין בטירוף אם אתה מרגיש שיש לך את הדרייב לזה
זה מסלול בפקולטה למתמטיקה בטכניון וכתנאי סף למעבר צריך ממוצע ציונים מינימלי מסוים בשנה א'

המסלול מתמטיקה עם מדעי המחשב משלב תואר במתמטיקה עם לימודים של המקצועות הבסיסיים במדעי המחשב ומכסה את מקצועות החובה העיקריים הן במתמטיקה והן במדעי המחשב. בוגרי המסלול למתמטיקה עם מדעי המחשב זוכים לבסיס מתמטי מוצק עם ידע במדעי המחשב, המאפשר להם להשתלב בתעשייה, או להמשיך בלימודים לתואר גבוה. במסלול זה קיימות שתי תכניות לימודים: תכנית תלת–שנתית ותכנית ארבע–שנתית.

בתכנית התלת שנית, היחס בין הקורסים במתמטיקה לקורסים במדעי המחשב הוא 1:2. התכנית הארבע-שנתית מספקת בסיס רחב יותר במדעי המחשב.

בוגרי התכנית התלת שנתית מקבלים תואר "בוגר למדעים במתמטיקה עם מדעי המחשב" ובוגרי התכנית הארבע שנתית מקבלים את התואר "מוסמך למדעים במתמטיקה ומדעי המחשב".

ההבדל בין המסלול "מתמטיקה עם מדעי המחשב" למסלול "מדעי המחשב ומתמטיקה": המסלול "מתמטיקה עם מדעי המחשב" הוא מסלול של הפקולטה למתמטיקה המשלב בתוכו תואר במתמטיקה עם לימודים של מקצועות הבסיס של מדעי המחשב (ביחס של 1:2). לעומת זאת, המסלול "מדעי המחשב ומתמטיקה" הינו מסלול למועמדים מצטיינים, בעלי סכם גבוה במיוחד והוא מנוהל במשותף על ידי הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה למתמטיקה. מסלול זה מורכב משבעה סמסטרים והיחס בין הקורסים במדעי המחשב והקורסים במתמטיקה הוא שווה.
הייתי אמור לעשות את המסלול הזה גם, היה לי סכם 91.5 משהו כזה וזה לא הספיק למדמ"ח שבזמנו היה 92, בסוך התקבלתי על בסיס מקום פנוי

אתה הולך על זה מטעמים פרקטיים או שבאמת רוצה ללמוד מתמטיקה ברמות האלה?

• אהבתי
אני זוכר הודעה שמישהו פרסם בכספ על המסלול הדו-חוגי
מאניין אחפש דקה